Hus

Møte fortiden og nåtiden: hvordan man kan kombinere et gammelt hus med en moderne paviljong

Møte fortiden og nåtiden: hvordan man kan kombinere et gammelt hus med en moderne paviljong

Møte fortiden og nåtiden: hvordan man kan kombinere et gammelt hus med en moderne paviljong

Den buede tømmerforlengelsen er kjennetegnet til dette vakre hjemmet fra det tidlige 1900-tallet i forstedene til Melbourne. Hun slører linjene mellom interiøret og gårdsplassen med hell, takket være glassdører, vegger og trebekledning. Eierne av huset ønsket å utvide lokalene på denne måten for å utstyre et sted for møte med gjester og venner..

Denne oppgaven ble håndtert av arkitekt Linda Simons fra LSA Architects, som tegnet og presenterte hele prosjektet for huseierne. En av eierne er en profesjonell kokk, så et profesjonelt og multifunksjonelt kjøkken var en forutsetning. Simons lyktes i å tilfredsstille kundens ønsker ved å legge til et sjenerøst spiskammer med mange skap, en dobbel vask og plass til topp kjøkkenutstyr. Kjøkkenet kan forbli åpent og dele et felles rom med stuen, eller stengt med skyvedører doble dører.

Koblingen mellom det gamle huset og den nye paviljongen

Koblingen mellom det gamle huset og den nye paviljongen

Huset har tre soverom, et foreldres bad ved siden av soverommet deres, og et bad for barn og gjester, en stue og et kontor. Du får tilgang til dem fra den sentrale korridoren, som også fører til hagen og det nye luksusvedlegget. Eierne av huset er veldig fornøyd med resultatet, fordi de klarte å kombinere skjønnheten i det gamle huset og funksjonaliteten til moderne boliger..
Kort referanse:
Huset er okkupert av: et ektepar med to barn
Sted: East Malvern, Melbourne
Størrelser: 3 soverom og 2 bad
Arkitekt Linda Simons ‘hovedfokus var på en moderne utvidelse i bakgården til huset. Under forberedelsen av prosjektet lurte hun stadig på hvordan hun ikke skulle ødelegge skjønnheten i det gamle huset som ligger i det historiske distriktet i East Malvern, kjent som Gascony Manor. Fra hovedinngangen har ikke huset mistet sitt opprinnelige utseende og originale former, men når de kommer inn fra bakgården, befinner gjestene seg i en annen verden, helt moderne og unik. Stuen og spisestuen, nå i et buet anneks, er trimmet med Tasmaniansk trepanel. Det er her det gamle møtes i form av et gammelt hus på begynnelsen av 1900-tallet og det nye i form av en ultramodern forlengelse..

Ny paviljong

Ny paviljong

Stuen er atskilt fra bassenget med glass skyvedører som beskytter mennesker i stuen og i paviljongen mot å sprute vann. Utvidelsenes utforming og beliggenhet gjør det mulig å ta imot gjester her og ha det gøy hele året, ettersom det er beskyttet mot dårlig vær, men tilgjengelig for frisk luft og lys. Familien bruker paviljongen som veranda og spisestue.

Kjøkken og spisestue

Kjøkken og spisestue

De avrundede hvite møblene ble kjøpt av eierne av huset under turen til Milano for messen. Salongbordet er opplyst fra innsiden om kvelden, noe som er ideelt for sommerkvelder.
Rett bak spisebordet er det hvite kjøkkenet, hjertet i forlengelsen, så Simons ga det spesiell oppmerksomhet. Kjøkkenet er av stor betydning for familien, spesielt for hodet, ettersom han er en profesjonell kokk som dyktig håndterer alle moderne apparater og inventar og setter pris på naturlige materialer, inkludert marmor, fra hvilke overflater og et beskyttende forkle er laget. Kjøkkenet ligger i krysset mellom stue, spisestue og uteareal, inkludert hage og basseng, som om det er en lenke.

kantine

kantine

Spiseområdet ligger mellom stue og kjøkken, disse tre områdene flankerer bassenget. Hele bilaget er veldig godt opplyst takket være store vinduer og lyse vegger.

Kjøkken og spiskammer

Kjøkken og spiskammer

I lys av lampene gir benkeplater i marmor og blanke skapdører en vakker glød. Takket være den smarte designen er nesten alt utstyret på kjøkkenet skjult, men alltid klart til å gå. Vi kan merke det innebygde kjøleskapet, mange skap og skuffer for gryter og panner, samt et romslig spiskammer, som er adskilt fra kjøkkenet med doble dører..

spiskammers

spiskammers

Når dørene er åpne, kan du se hele pantryet fra kjøkkenet. Men på grunn av det faktum at det er atskilt fra kjøkkenet, holdes rommet i perfekt orden. Pantryet har et romslig vinoppbevaringsrom. Det er også en ekstra arbeidsflate der du også kan tilberede mat. Det er her foreldrene tilbereder frokost og snacks til barna sine for en rask matbit..
Hvis kjøkkenet har en enkel vask, har Simons installert en dobbel vask og oppvaskmaskin i spiskammeret i tilfelle massefester. Hun bestemte seg i spiskammeret for ikke å avvike fra et enkelt kjøkkendesignkonsept og installerte også marmor benkeplater..

Stue med basseng bak glass

Stue med basseng bak glass

Det er en romslig stue ved siden av kjøkkenet og svømmebassenget. For dekorasjonen hennes valgte Simons dempede, men varme monokromatiske toner. Den grå sofaen kom fra Italia – den er lav, men lang, et flott sted for familie og gjester hvis de bestemmer seg for å se på TV.
TV-en og peisen er montert i veggskap med mørke glassdører, som ikke bare reflekterer utsikten fra vinduet, visuelt utvider plassen, men også ser ut til å løse seg opp i den. Litt lenger mot veggen er et mørkt trehyller, i tillegg er det også bokser der lyd- og videoutstyr er lagret.

Stue i annekset

Stue i annekset

Hele tilbygget er L-formet, med stue og kjøkken på den ene siden og den buede paviljongen på den andre. Dette ble gjort bevisst slik at det var mye lys i stuen og kjøkkenet, da denne delen av tilbygget vender mot sør. I tillegg er overflaten av bassenget, reflektert i de store vinduene, også en lyskilde for stuen..

Gammelt og nytt

Gammelt og nytt

Utvidelsen er tydelig synlig fra hagen. Du kan skille de viktigste elementene perfekt: en hvit buet paviljong foret med tre, en firkantet metallramme i stuen og en grå terrasse. Det er fra denne vinkelen du også kan se den overbygde avkjørselen fra huset til gårdsplassen..

Svømmebasseng med terrasse

Svømmebasseng med terrasse

Bassenget med asurblått vann er tydelig synlig fra alle lokalene i vedlegget. Det er terrasser rundt bassenget der familie og gjester kan slappe av og ha det gøy.

Husplan

Husplan

Simons-tegningen viser tydelig de gamle og nye delene av huset. Du får tilgang til alle rom i huset fra den sentrale korridoren, bortsett fra paviljongen, som ligger ved siden av spisesalen. Det kan betraktes som et overgangspunkt fra gammelt til nytt.

patio

patio

Da eierne av huset kjøpte huset, tok de først opp hagen og plantet noen trær og busker. I dag ser det flott ut takket være landskapet. Hagehagen står i kontrast til de lave buskene på baksiden av hagen.

Målt glass

Målt glass

Ved den sentrale inngangen er døren og vinduet dekorert med originale glassmalerier. I tillegg, etter utvidelsen, ble gulvet i huset, nemlig i gangen, endret til det samme som i det nye tilbygget..
Huset har tre soverom og en studie, som kan betraktes som det fjerde soverommet.

Foreldrerom

Foreldrerom

Hovedsoverommet har en stor mahognyseng. Det som en gang var et lite soverom og ligger ved siden av foreldrenes soverom, er nå et omkledningsrom og bad.

Badekar med peis for foreldre

Badekar med peis for foreldre

Eierne av huset ønsket å beholde den originale peisen, som de nå har på badet. Simons bestemte seg for å male det hvitt for å få det til å skille seg ut i interiøret, og la gass til det for å holde badet varmt når som helst på året. Toppen av toalettbordene er laget av samme marmor som benkeplaten på kjøkkenet, og de er plassert på hver side av peisen.

Bad for barn og gjester

Bad for barn og gjester

Badet for barn og gjester er litt større. Dusjområdet og toalettet er bak frosteffektglass for å sikre personvern. Det frittstående badekaret ligger ved siden av sminkebordet, som har to servanter for barn.
Hva kan vi imidlertid si om å forene fortiden og nåtiden i et vakkert boligbygg, hvis arkitekter og designere klarer å gjøre underverker og gjøre absolutt uegnete lokaler til fantastiske moderne boliger. f.eks kirker og vakttårn.

About the author

homeashome